Kırşehir On Gride İnverter ve Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır?

On Gride İnverter, On Gride İnverter fiyatları, power On Gride İnverter, orbus invertör fiyatları, 1500 watt inverter fiyatları, 1000 watt tam sinüs inverter, 1000w tam sinüs inverter, 1500 watt tam sinüs inverter, power inverter 1000 watt fiyatları, inverter nedir, invertör fiyat listesi, tam sinüs invertör fiyatları, invertör fiyatları hepsiburada, güneş paneli fiyatları, invertör çeşitleri, modifiye sinüs invertör fiyatları, ataba invertör fiyatları

On Gride İnverter Nedir?

İnverter bir dönüştürme sistemidir. Enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla birçok farklı cihaz kullanılmaktadır. Bu anlamda enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla devrelerdeki frekans ayarını düzenleyen cihazlara da inverter ismi verilmektedir. Alternatif akımı doğru akıma, doğru akımı da alternatif akıma çeviren ve 3 fazlı çalışma sistemine sahip olan, gerilim ve frekansları düzgün bir şekilde ayarlayan tüm cihazlar inverterdır.

On Gride İnverter şebekeye bağlı sistemler için kullanılan inverterlerdir. Yani güneş panellerinde üretilen dc elektriği doğrudan ac elektriğe dönüştürerek elektrik şebekesine basan  inverterlere on gride inverter denir.

Şebeke bağlantılı On Gride İnverterler merkezi, dizi (string) ve mikro inverterler olarak üçe ayrılmaktadır:

Merkezi inverterler büyük güçlerde santrallerde kullanılmaktadır. Genellikle tek bir inverterin gücü yüzlerce kW mertebelerinden başlayıp MW mertebelerine kadar çıkmaktadır.

Dizi inverterler gerek saha gerekese çatı uygulamalarında tercih edilebilirler. Farklı çatı tiplerinde farklı tiplerde dizi inverterler kullanmak mümkündür. Dizi inverterlerdeki amaç tek bir santrali parçalara ayırarak her bir parçanın birbirinden bağımsız olarak enerji üretmesini sağlamaktır.

Mikro inverterler ise her biri bir panel arkasına monte edilen inverterlerdir. Özellikle parçalı gölgelenmelerin çok fazla olduğu çatı sistemlerinde tercih edilmesi yanı sıra günümüzde saha uygulamalarında nadiren de olsa kullanılmaya başlanmıştır.

İnverterler 12V, 24V ve 48V doğru akıma sahip akü voltajını 220V alternatif akım 50 Hz voltajına çevirirler. Böylece akünüzden alacağınız enerjiyle birçok elektronik cihazı evlerinizde kolay bir şekilde kullanma imkanına kavuşmuş olacaktır. Solar enerji böylece daha düşük maliyet ile kolay bir enerji seçeneğine de sizleri kavuşturmuş olacaktır. Bu sistemde özellikle temiz enerjinin doğru kullanılması da önemlidir. Solar inverter, enerji masrafını da kısacaktır. Birçok elektrikli aletin çalışmasını sağlar. Özellikle 220 volt ile çalışan elektrik aletlerinde güvenli bir şekilde kullanılır. Birçok tesis bu sistemi kullanarak, elektrik enerjisi desteğini kendine sağlar. Şebeke elektriği olmadığında bundan kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Kendisi elektrik üretmez, akülerden yararlanır.  Bu sistem gerek evlerinizde gerek iş yerlerinizde güvenli bir şekilde elektirk kullanımı sağlar. İnverterlar özellikle yanıcı maddeler ile yan yana konulmamalıdır. Isıdan etkilenirler. Yılda bir bakımının yapılması ihmal edilmemelidir. Düzenli bakım ile ömrünü de uzatabilirsiniz. Ve sizlere de gereksiz masraflar çıkmamış olur. Paslanan yerleri mutlaka temizleyiniz. Bunlar daha büyük sorunlara neden olur. İnverter içine hiçbir şekilde bir madde düşürmeyiniz. Bu zarar verir. Özellikle aynı markalar ile çalışınız. Farklı markalar invertere zarar verir. Bunlara dikkat etmelisiniz. Sıcak olan bir yerde tutmayınız. Ve güneşten de koruyunuz. Korunaklı ama hava alan bir yerde tutunuz.

On Gride İnverter Nasıl Çalışır?

İnverter bir anlamda çeviricidir. İnverter DC (doğru akım) geriliminden AC (alternatif dalgalı akım) gerilimi elde etmek için kullanılan bir cihazdır. Aynı kesintisiz güç kaynakları UPS gibi cihazlarda olduğu gibi inverter sayesinde elektriğin olmadığı bir yerde 12 ve 24 voltluk aküden 220 volt enerji elde edilebilir.

Yani inverterler elektrik üretemez ve üretmezler. Kullandıkları tüm enerjiyi akülerden çekerler ve 12 volt doğru akımı 220 v alternatif akıma çevirirler. Bu yüzden aküye yakın mesafeden 12 volt tarafındaki kablo bağlanabilir ve bu kablo kalın olabilir. Fakat uzak olacak kısım yani 220 volt olan kısımda hem uzun hem de ince kablolar kullanılmalıdır. Giriş kısmında ki elektrik insanı çarpmaz ve güvenlidir çünkü 12-24 volt aralığı insana zarar vermez. Ama çıkış voltajı insanı çarpar dikkatli olmak gerekir 220 v olduğu için dikkat etmek gerekir.

On Gride İnverter Ne İşe Yarar?

Şebeke yöneticileri üretilen enerjinin kalitesinin şebeke özellikleri ile aynı olmasını isterler. Bu sebeple inverterler şebekeye basılacak elektriğin kalitesini,  gerilimini, frekansını, AC-DC akım türünü ayarlar. Bu unsurlar şebeke kalitesini etkileyici en önemli unsurların başında gelmektedir. Genel olarak inverter özelliği 0,5 ile 2000 Hz arasında hız ayarı yapabilmesidir. Yani inverter önce şebekelerdeki gerilimleri doğrultur, şebekede meydana gelen tüm gerilim dalgalanmaları, pikleri ve bozucu elektrik dalgalanmalarını ara devre elemanı olan kondansatör ve bobinlerde filtreleyip temizler.

Hemen İstediğiniz Ürünü Online Satın Alın

Tabii ki, inverter satın almakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa haftanın 7 günü  09:00 ve 22 : 00 arası uzman güneş personelimizi arayabilirsiniz.

Merak Ettiklerinizi Bize Sorun

    Ad Soyad *
    Hangi Şehirden Yazıyorsunuz? *
    E-Mail Adresiniz *
    Telefon Numaranız

    Konu Başlığı

    Sormak istediğiniz veya danışmak istediğiniz konu nedir?