Yozgat MPPT 3 kW- 60 Amper Güneş paneli Solar Şarj regülatörü 12 – 24 – 48 v

Regülatör Nedir?, Solar Şarj Regülatörü Nedir?, Voltaj Regülatörü Nedir?, Kaç Çeşit Regülatör Vardır?, Kaç Çeşit Şarj Regülatörü Vardır?, 1 Basamaklı Şarj Regülatörü, 2 Basamaklı Şarj Regülatörü, 3 Basamaklı Şarj Regülatörü, PWM Şarjlı Voltaj Regülatörleri, MPPT Regülatörler

MPPT 3 kW- 60 Amper Güneş paneli Solar Şarj regülatörü 12 – 24 – 48 v Özellikleri

MPPT 3 kW- 60 Amper Güneş paneli Solar Şarj regülatörü

• Akıllı Maksimum Güç Noktası İzleme teknolojisi verimliliği% 25 ~% 30 artırır

 

 

• 12V, 24V veya 48V PV sistemleri için uyumlu
• Üç aşamalı şarj batarya performansını optimize
• 60A kadar akım şarj Maksimum
•% 98’e kadar maksimum verim
• Akü sıcaklık sensörü (BTS) otomatik olarak sıcaklık tazminat sağlar
•Sulu, Jel ve Kapalı Tip Aküleri Şarj etme özelliği
• Çok fonksiyonlu LCD ayrıntılı bilgi görüntüler
SOLAR ŞARJ KONTROL KULLANMA KILAVUZU
MODEL SCC-MPPT-3kW
PV Giriş
MPPT Aralığı 60 VDC ~ 115 VDC
Maximum PV Açık Decre Voltajı 145VDC
Maximum PV Güç 12VDC-800W 24VDC-1600W 48VDC-3200W
Maximum PV Amper 50 A
Akü
Nominal Battery Voltage 12V 24V 48V
Kullanılan Akü Tipleri Sulu, Bakımsız veya Jel
Maksimum Şarj Amperi 60 A
Maksimum Vermlilik 98,0%
Şarj Metodu Üç Kademeli: bulk, absorption and floating
Fiziksel
Ölçüler (mm) 315 x 165 x 128
Net Ağırlık (kgs) 4,5
Koruma IP 31
Komünikasyon
Standart RS-232 and Dry contact
Opsiyonel USB, Modbus and SNMP
Çalışma Koşulları
Nem 5 ~ 95% RH (No condensing)
Çalışma Sıcaklığı 0°C to 55°C
Depolama Sıcaklığı -15°C to 60°C

Solar Şarj Regülatörü Nedir?

Solar Şarj regülatörü, güneş panellerinden veya rüzgar türbininden gelen akımı ve valtajı “regüle” ederek yani dengeleyerek yöneten, akünün aşırı derecede şarj edilmesini ve akünün şişmesini engelleyen cihazdır.

100 Watt veya 150 Watt güneş panelleri 12 V olarak sunulsa da teknik özelliklerinde voltajın daha yüksek olduğunu görebilirsiniz (17 – 18,5 V). Bu voltaj ile doğrudan aküler şarj edilse akülerde zarar meydana gelecektir. 12 Volt değerinde bir akünün tamamen şarj olması için yaklaşık 13,6 – 14,4 Volt gerilime ihtiyaç duyulmaktadır ve şarj regülatörü bu gerilime ulaşıldığı an akülerin maksimum seviyede dolu değiller ise akülerin şarj olmasını sağlar.

Güneş panellerini standart olarak 12 Volt çıkışlı olmamalarının sebebiyse şöyledir:

Gün boyunca güneşin her an optimum şekilde yansımaması, hava ısısının her an arzu edilen sıcaklıkta olmaması ve güneş panelinin en iyi şekilde elektrik üretmesi için diğer ideal koşulların her an mevcut olmaması bunun en önemli sebebidir. Bu hassasiyetlerden dolayı güneş panellerinin çıkış voltajı daha yükseğe ayarlanır. Bu sayede akülerin ihtiyaç duyduğu 13,6 – 14,4 Volt maksimum seviyede elde edilmeye çalışılır.

Regülatör nedir veya voltaj regülatörü nedir sorusuna şöyle de cevap verebiliriz:

Şarj regülatörleri farklı güç, ebat, özellik ve fiyat aralıklarında mevcuttur. Akülü sistemlerde en küçük regülatör 4,5 amper ile başlarken 80 ampere kadar güçleri çıkabilir. Daha büyük ihtiyaçlarda yüksek güçteki regülatörler paralel olarak bağlanır ve farklı güçlere hizmet verirler. Voltaj regülatörü fiyatları, regülatörün güç ve özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.

Regülatörleri 3 tipe bölebiliriz. Her tip için voltaj regülatörü fiyatları da değişkenlik gösterecektir.
Birinci tip regülatör, 1 veya 2 basamaklı basit regülatörlerdir ki röle veya transistor aracılığıyla çalışırlar. Bu tip voltaj regülatörleri, belirli gerilime ulaşıldığı anda güneş panelinden gelen gücü keserek iş görürler. Son derece basit olan bu regülatörler çok eskidirler ve neredeyse hiç kullanılmazlar. Bu voltaj regülatörlerinin tek artı noktaları kırılacak veya bozulacak neredeyse hiç parça bulundurmadıkları için güvenilirliklerinin yüksek olmasıdır.

İkinci tip regülatör ise 3 basamaklı veya PWM şarjlı voltaj regülatörleridir. Şu an dünya sektöründe en çok tercih edilen voltaj regülatör tipidir. Pulse Width Modulation anlamına gelen PWM kısaca şarj regülatörünün sürekli olarak akünün durumunu kontrol etmesi ve akü durumuna göre aküye gönderdiği gerilimin süresinin ve sıklığını ayarlamasıdır.

Üçüncü tip voltaj regülatörü ise MPPT özellikle regülatörlerdir. Pahalı bir şarj regülatör tipidir ve bu voltaj regülatörleri ancak çok büyük akülü sistemlerde tarafımızca tavsiye edilir. %94 ve %98 arasında bir verimlilik sağlayan bu voltaj regülatörleri aküye %10 ile %30 arasında daha fazla güç gitmesini sağlar.

Hemen İstediğiniz Ürünü Online Satın Alın

Tabii ki, Şarj Regülatörü satın almakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa haftanın 7 günü  09:00 ve 22 : 00 arası uzman güneş personelimizi arayabilirsiniz.

Merak Ettiklerinizi Bize Sorun

    Ad Soyad *
    Hangi Şehirden Yazıyorsunuz? *
    E-Mail Adresiniz *
    Telefon Numaranız

    Konu Başlığı

    Sormak istediğiniz veya danışmak istediğiniz konu nedir?