Solar led lambalar, güneşten alınan enerjinin Solar led lambalar üzerinde yer modüller sayesinde alınarak elektrik üretimi gerçekleşmektedir. Solar modüller yardımıyla doğru akımın alternatif akıma çevrilmesi ile elektrik kullanımı sağlamaktayız. Sürekli olarak bir dönüşüm söz konusu olduğu için akü bölümüne sevk edilerek depolanması sağlanmaktadır. Bazı Solar led lambalarda ışık sensörü denen bir elektronik devre yer almaktadır. Bu sensör sayesinde hiçbir müdahale olamadan güneşin doğuş ve batışlarında sistem devreye girerek kendini açıp kapatmaktadır. Semsör olmayan solar led lamba sistemleri siz istediğiniz zaman açıp kapatabileceğiniz elektornik devrelerdir. Sensörlü solar led lamba sistemlerinde güneş doğduğunda güneş ışınlarının etkisini alarak kendini kapatarak tekrardan kendini elektrik üretimi için çalıştırmaktadır. Güneş battığında ise tekrar sensör devreye girerek içerisinde depo ettiği elektriği lambaya devrederek çalışmaktadır.
Elektrik faturalarından bağımsız olan Solar led lambaları aldığınız günden bir süre sonra kendini amorti etmektedir. Bu sayede ilerleyen zamanlarda kar sağlamaktadır. Şebeke elektriğiyle bir bağlantısı olmadığı için kesinti sorunu hiçbir zaman yaşamazsınız. Aküsünün bitmesi durumda lamba hala çalışır durumda olduğu için akü değişimi yaparak Solar led lamba sisteminizi kullanabilirsiniz. Fiyatları alacağınız Solar led lamba çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Gelecek nesillerin kullanımı içinde bitmeyecek bir enerji kaynağı olduğu için endişelenmeniz gerekmemektedir. Solar led lambalar güneş enerjisinden aldığı 8 saatlik şarjı ile size 20 saatlik kullanım zamanı tanımaktadır.
Solar Led Lamba İçeriği ve Kullanımı
Solar led lambalarda, güneşin hücre içerisine düştüğü anda güneş enerjinin içerinde yer alan fotonlar emilmekte ve bu sayede elektronlar bir yandan bir yana hareket etmektedir. Bu devrenin tam olarak olması için ışık hücrelerinin iki yana bağlanması gerekmektedir. Elektrik akımını hareket eden elektronlar sağlamaktadır. Bu sayede oluşan elektriği ister şimdi kullanırsınız. İsterseniz de depolanması için aküde saklanmasını sağlarsınız. Güneş battıktan sonra çalışan enerjiyi depo edecek alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bunu aküler üstlenmektedir. Kullanılan akü çeşitlerinden biri şarjlı akülerdir. En çok kullanılan aküler arasında yer almaktadır. Şarjsız akülerdekullanılmaktadır. İyi bir performans almak isterseniz ki herkes en iyi verimi almak ister, o zaman yapmanız gereken Solar led lambalarınızı belirli aralıklarla temizlemenizdir. Sadece kuru bir bez yardımıyla silmeniz yeterli olacaktır. Işık toz ve kiri hızlı bir şekilde kendine çekmektir. Lambanın üstü toz ve kir ile kaplandığında etrafa ışığı az oranda verebilecektir. Bunun silmeniz size en iyi verimi sunacaktır. Solar led lambaların çevreye zararı hiçbir şekilde yoktur. Tükenmekte olan fosil enerji kaynaklarının çevreye vermiş olduğu zararın hepimiz artık farkındayız. Oluşan hastalıklar yaşanılan kötü sonuçlara yol açmaktadır. Bunun için çevre dostu olan doğal enerji kaynakları sayesinde hem bütçenize hem de sağlığınıza destek olmanızın artık zamanıdır.
Solar Led Lambalar Nerelerde Kullanılır
Parklarda
Bahçelerde
Plajlarda
Otobanlarda
Sokak lambalarında
Trafik levhalarında
Evlerde, Bağ evlerinde
Havaalanlarında
Özel alanlarda ve bunlar gibi birçok aydınlatmanın kullanıldığı yerlerde